Tips för konditionsträning


Vill du börja konditionsträna men du vet inte hur? Känner du till fördelarna med löpning men hatar att springa? Den bästa träningen är alltid den som blir av. Känn dig inte pressad av omgivningens krav och idéer, satsa istället på att hitta en träningsform som gör dig glad och där du inte ens tänker på att du tränar. Detta är antagligen bästa sättet för att bibehålla dina nya, positiva vanor.

Kvantitet och kvalitet

Under många år har läkare, personliga tränare och andra experter sagt till oss att vi ör att få en välfungerande kropp och hälsa bör utföra någon form av pulshöjande träning (konditionsträning). De har sagt att vis ka göra det minst cirka 3 gånger i veckan och cirka 30 minuter per tillfälle. Nu har dock nya studier presenterats som visar att så kallad HIIT (High Intensity Interval Training), som går ut på att man under bara några minuter varje dag växlar mellan hög intensitetsträning och vila, är långt mer effektivt!

Ett bra tips är att kolla in denna typ av träning om du har dåligt med tid eller inte är så motiverad att spendera timtal i gymmet. Det viktiga när det gäller all typ av träning är att den bygger på kvalitet. Även om du rör på dig varje dag, men inte får upp flåset tillräckligt mycket, inte driver dig själv till utmattning, inte svettas och så vidare så kommer du inte att märka några resultat. Satsa på kvalitet framför kvantitet!