Gå ner i vikt med konditionsträning


Många aktuella vetenskapliga studier visar att konditionsträning är den mest effektiva formen av träning om du vill gå ner i vikt. Styrketräning har många fantastiska hälsofördelar, den ökar exempelvis din ämnesomsättning även när du är i vila. När det gäller de direkta effekterna på fettmassan är konditionsträning dock fortfarande det oslagbara.


Till konditionsträning hör pulshöjande aktiviteter så som löpning, power walks, simning och dans med mera. Det finns otroligt många roliga träningsformer nuförtiden där du verkligen får en chans att höja flåset samtidigt som du har kul! Du kommer relativt snabbt att märka resultatet av dina nya, goda vanor på vågen.

Blandad träning är bäst
De absolut bästa, enligt studier, är dock att kombinera konditionsträning med styrketräning. På så sätt får man de bästa resultaten. När det handlar om att bränna fett är konditionsträning visserligen oslagbart, men samtidigt är det mycket viktigt att bygga upp muskler, senor och skelett. Det är också viktigt att du får den specifika skjuts av ämnesomsättningen som du får när du också lyfter skrot på gymmet.
Om du väljer att enbart försöka gå ner i vikt med konditionsträning är en bra rekommendation att du provar på HIIT-träning såsom Tabata. I Tabata jobbar man med intervaller vilket har visat sig ha fantastisk effekt på resultatet.